100 eurós támogatás ovisoknak a Bajor Államtól

100 eurós támogatás ovisoknak a Bajor Államtól
2019.09.12.

Ezzel a támogatással megalapozhatod gyermeked jövőjét, és elindíthatod a gyermeked első megtakarítását!A német jogszabályok szerint minden gyereknek joga van 1 éves korától 3 éves koráig bölcsődébe ill. házi bölcsődébe (Tagespflege), 3 éves korától 6 éves koráig ill. a beiskolázásig pedig óvodába járni. Sem a bölcsi, sem az ovi nem kötelező és nem is feltétele a beiskolázásnak! A szülök akár otthon is nevelhetik gyerekeiket.

Németországban van magán és állami, ill.  önkormányzati bölcsi és ovi is. Államinak, ill. önkormányzatinak számít minden intézet, aminek az állam, a város ill. az önkormányzat a fenntartója, tulajdonosa. Magánintézetnek számít az összes többi, vagyis egyházi-, alapítványi-, vállalati/üzemi-  és reformpedagógiai stb. intézetek.

Bajoroszágban a legdrágábbak az óvodai gondozási díjak egész Németország területén!

A mi esetünkben (Bajoroszág, Wartenberg városában) egy gyermekre az ovi költsége havonta 220 €, a második gyermekre testvérkedvezménnyel pedig 135 € volt.

A legújabb törvény szerint viszont 2019. áprilistól 100 € összeggel támogatja a Bajor állam az óvodai gondozási díjakat, mind az önkormányzati mind a magánintézeteknél, melyet június 1-től kezdtek visszamenőleg felszámítani, illetve bekompenzálni, de még így is a szülők jelentős fennmaradó összeget kapnak vissza.

2020. január 1-jétől pedig az 1–3 éves kisgyermekek szintén havi 100 € támogatásban részesülnek a gyermekgondozási (nappali bölcsödei / gyermekgondozó) díjak igazolása mellett, valamint kérvény benyújtása ellenében.

Manapság ugyancsak sokat lehet hallani a gyermeknek szánt megtakarításokról és arról, hogy a legtöbb szülő, aki csak megteheti, igyekszik egy megtakarítást indítani gyermekének az életkezdéshez. Sajnos ugyanis ma már minden pénzbe kerül és bizony nem egyenlők az esélyek.

Még ha csak a legalapvetőbb dolgokat is nézzük, hiába tanul jól gyermekünk, bizonyos egyetemekre csak tandíj ellenében lehet bejutni, illetve a továbbtanulása alatti megélhetési kiadásait (albérlet, étkezés, rezsi, tankönyvek, stb.) is elő kell teremteni.

Ha pedig egy lakást szeretne majd gyermekünk vásárolni magának, ahhoz a mai árak mellett szintén óriási segítséget jelent, ha van valamiféle kezdőtőkéje és nem neki kell 10-15 éven keresztül összekuporgatni már az önerőt is és a további törlesztő részleteket az első lakásához.

Miért érdemes ezekre előre felkészülni? És milyen lehetőségeink vannak összegyűjteni ezt a tőkét gyermekünknek? Egy időben elindított megtakarítás nemcsak kevésbé megterhelő, de pénzügyileg is a legokosabb választás számunkra, ugyanis a megtakarításba már félretett pénzünk az évek alatt folyamatosan nekünk dolgozik és termeli a hozamokat, így jelentősen kisebb összeget lesz szükséges végül félretennünk.

És a Bajor állam 100 € óvodai gondozási díj támogatása most igazán egy remek lehetőség, hogy az amúgy is az ovi díjra szánt pénzünket félretegyük a gyermekünknek és egy jobb jövőt biztosítsunk számára!

Bővebb felvilágosításért hívja az alábbi számokat:

Tel: + 36 30 22 99 394

Tel: + 49 173 531 60 38

Vagy írjon nekünk:

https://www.facebook.com/nemetmagyar2016/

https://www.facebook.com/nemetjovedelem

E-Mail: nemetjovedelem@gmail.com

Blog: https://nemetjovedelem.blog.hu/

Instagram: https://www.instagram.com/nemetjovedelem/

Üdvözlettel: Balázs Gábor

baby 539969_960_720

Vissza