30 év múlva se egészségem, se munkám, se nyugdíjam nem lesz!

30 év múlva se egészségem, se munkám, se nyugdíjam nem lesz!
2019.10.05.

36 éves vagyok. Naponta esek be az ágyba ájultan a fáradtságtól, és mozdulatlan alszom kora reggelig. Minden nap fél 6-kor kelek, elkészítem a családot az óvodába, iskolába és a munkába. Minden nap ébresztés, mosakodás, reggeli, öltöztetés, ételes dobozok, pakolás, rohanás, autóhoz, buszhoz, majd munkába. Ledolgozom a 8 órámat, majd rohanás oviba, suliba, külön órákra, edzésekre, bevásárolni, haza, főzni, esti kurzusokra...

...és a háztartás is mindig megvár. Gyakran vannak plusz programok, hét közben és hétvégén, szülői, szülinapok, ünnepségek, gyerekeknek foci meccsek, céges rendezvények, stb.

Nincs megállás. Folyamatos mókuskerék. Ugyanúgy, mint a legtöbb hétköznapi családban.

Amikor ledönt a lábamról egy-egy megfázás, vagy láz, akkor tudatosul bennem, hogy elfáradtam és én is halandó vagyok. Össze-vissza eszem, alig sportolok, pedig mindig megfogadom. Rájövök, hogy az életvitelem egyáltalán nem mondható egészségesnek. Ilyenkor belegondolok, hogy mi lesz velem majd 10-20-30 év múlva? Tény, hogy a gyerekeim a családból kirepülnek, de azt mondják kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. Ugyanúgy támogatnom kell majd őket, és a jelenlegi életvitelemmel egyáltalán nem biztos, hogy nem lesz valami krónikus megbetegedésem. Ráadásul még a munkában is helyt kell állnom!

A napokban ütötte meg a fülemet egy rémhír, miszerint mire én idősebb leszek, a nyugdíjkorhatár nőknél már 70 év lesz! Ez iszonyat! Elképzelhetetlennek tartom, hogy 70 éves koromig dolgozzak, hiszen már most is néha teljesen kimerülök! Ki fog akkor az unokáimra vigyázni? Vagy csak egy vízparton olvasgatni? A Férjemmel sétálgatni? Pihenni? És ha dolgozni képtelen leszek, miből fogunk egyáltalán megélni?

Én az az ember vagyok, aki még mindig az államtól várja a nyugdíját, hiszen egész életemben dolgozok, befizetem az államkasszába, amit kell! Akkor miért nem kaphatok én nyugdíjat? És miért kell egyáltalán 70 éves koromig dolgoznom?

Hogy miért? Azért, mert egyre hosszabb az emberek átlag életkora; csökken a gyermekek születésszáma, ill. egyre később szülnek a nők; továbbá rengeteg a minimálbéren bejelentett dolgozó, és stb. És talán az egyik legnagyobb baj, hogy akik igazán szorgalmasok és termelnének az országnak, nagy részük külföldön találja meg a számítását.

Márpedig én nyugdíjas koromban is szeretnék fenntartani egy autót, meglátogatni az unokákat, és néha elutazni, jókat enni, inni, és élni az addig megszokott normál életszínvonalamat.

Ezért fontos, hogy ne csak a „mának” éljek, hanem gondoskodjak előre a jövőmről!

Aki előre gondolkozik, az a saját privát nyugdíj-előtakarékosságából biztosítani tudja majd magának a boldog, és gondtalan nyugdíjas életvitelt.

Van megoldás! Németországban a privát nyugdíjelőtakarékosság kínálja azt a lehetőséget, hogy garantált vagyont építsen fel.

 

A nyugdíj megtakarítás jellemzői:

  • minimum havi 25 eurótól
  • kiemelkedően magas hozam
  • a havi megtakarítás díja emelhető
  • szabad felhasználású
  • kivehető, díjmentesíthető, megállítható
  • garantált összegű
  • felmondható
  • akár 0 éves kortól babáknak, gyermekeknek

 

Keresse bizalommal, hívja most!

Ingyenes tanácsadás, telefonon, Skypon, Whatsapp-on, Viberen!

 

Balázs Gábor

külkereskedelmi közgazdász

 

T: +36/ 30/ 22-99-394

M: +49/ 173/ 531-60-38

 

Könyvelő és Adótanácsadó iroda - 

Német biztosítás, megtakarítás, nyugdíj

 

I: https://www.instagram.com/nemetjovedelem/

F: https://www.facebook.com/nemetjovedelem/

F: https://www.facebook.com/nemetmagyar2016/

 

 

Vissza
balazsgabor_44_2_jogibiztositas2

D.A.S – ha az apróbetűs részt inkább a saját ügyvédedre bíznád…

2021.05.01.

A korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy miért is nagyon életszerű és hasznos egy jogvédelmi biztosítás fenntartása Németországban. Arra is kitértünk, hogy a nagyobb anyagi veszteségek és túlzó óradíjak elkerülése mellett még az életminőségünkre is kihat egy ilyen megnyugtató hátvéd közreműködése, amikor éppen szükséges. A stressz és aggódás helyett szerintünk sokkal jobb egy minimális erő, energia s pénz befektetése, majd ennek hosszútávú és eredményes használata.

Megnézem