Hírek

balazsgabor_35_2_allampolgarsag4

Német állampolgárság magyarok részére - Milyen előnyökkel és milyen kötelezettségekkel jár?

2020.09.03.

A cikksorozat kapcsán a német állampolgárság megszerzésének minden feltételét, technikai részletét felsoroltuk érintőlegesen, vagy részletesebben, ami egy jó alap lehet a döntéshozatalhoz. Most megnézzük, hogy mi történik akkor, ha megkaptuk a német állampolgárságot, családosként a gyerekek is német állampolgárokká váltak, és hosszabb távon tervezünk az országban élni, tevékenykedni a megelőző 6-8 év után is.

Megnézem
balazsgabor_34_2_allampolgarsag2

Német állampolgárság magyarok részére Milyen feltételei vannak?

2020.09.03.

Az előző írásunkban ( első lépések) összefoglaltuk, hogy életkor és lakóhely szerint mely hivatalok érintettek az ügyintézésben, hova kell beadni az állampolgársági kérelmeket, illetve milyen segítséget tudsz kérni még a beadás előtt. A német állampolgárság megszerzésének alapvető motivációiról is szó esett, amiből te is eldöntheted, hogy mennyire fontos számodra ez a lehetőség, miben tudnád ezt hosszú távon jól kamatoztatni.

Megnézem
balazsgabor_33_2_regisztracio

Első lépések az Ergo-s karrieredben: Fontos teendők a belépés előtt és ezt követően

2020.09.03.

Ha úgy döntesz, hogy szeretnél velem, velünk dolgozni és egy nívós biztosításközvetítői pályafutást elindítani, vagy épp váltani, folytatni a korábbi tapasztalataid kapcsán, akkor a legjobb helyen jársz, hogy megtudd, milyen technikai részletekre kell majd odafigyelned. Azoknak, akik most helyezkednek el nálunk, hasznos kis gyűjtemény lehet ez, egyfajta chek lista.

Megnézem
balazsgabor_33_1_toborzas

Hogyan dolgozzunk együtt Németországban?

2020.09.03.

Korábban is ejtettünk pár szót arról, hogy miből is áll a munkánk biztosításközvetítőként. A családunk évek óta a pénzügyi területen tevékenykedik, könyvelést, adótanácsadást és családi pótlék ügyintézést is vállalunk németországi ügyfeleinknek. Később jött az ötlet, hogy ha már minket kérdeznek a kötelező és szabadon választható biztosításokról is, miért ne ajánlanánk a legnívósabbat, és közvetítenénk a termékeit, ha már eleve őket ajánljuk.

Megnézem
balazsgabor_32_1_fogaszatibizt

Fogászati biztosítás Németországban - Teljeskörű ellátás egész évben egy tömés áráért

2020.09.03.

Ha az egészséggel kapcsolatos kiadások kerülnek szóba, a top lista élén járnak a fogászati kezelések díjai. Ezek ugyan, jobb esetben nem olyan gyakran jelentkező kiadások, alkalomszerűen, pár évente azonban jelentős terhet róhatnak a saját, vagy családi kasszára. Az egészségbiztosítások, balesetbiztosítások nem terjednek ki a fogorvosi számlákra, csonttörésnek sem minősül például, ha egy fogunk letörik.

Megnézem
balazsgabor_32_2_ebtartoifelelossegbizt

Ebtartói felelősségbiztosítás Németországban

2020.09.03.

Nektek is van kutyátok Németországban? Magatokkal hoztátok, vagy már itt került hozzátok egy kedves kis házőrző. Ő a család kedvence, igazi családtag? Akkor biztosan fontosnak tartjátok, hogy rendben legyen az egészsége, táplálkozása, sétáltatás stb… Remek dolog! De ha már a sétáltatásnál járunk… gondoltatok arra is, hogy milyen kellemetlen helyzeteket okozhat a kutyus rakoncátlansága, pillanatnyi őrülete?

Megnézem
balazsgabor_44_2_jogibiztositas2

D.A.S – ha az apróbetűs részt inkább a saját ügyvédedre bíznád…

2021.05.01.

A korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy miért is nagyon életszerű és hasznos egy jogvédelmi biztosítás fenntartása Németországban. Arra is kitértünk, hogy a nagyobb anyagi veszteségek és túlzó óradíjak elkerülése mellett még az életminőségünkre is kihat egy ilyen megnyugtató hátvéd közreműködése, amikor éppen szükséges. A stressz és aggódás helyett szerintünk sokkal jobb egy minimális erő, energia s pénz befektetése, majd ennek hosszútávú és eredményes használata.

Megnézem