Milyen problémát jelent majd, ha a nyugdíjas éveiben a megszokott jövedelem 20%-ából kell megélnie?

Milyen problémát jelent majd, ha a nyugdíjas éveiben a megszokott jövedelem 20%-ából kell megélnie?
2019.10.03.

A magyarok még mindig az államtól várják a nyugdíjukat, a fiatalok viszont már nem csak az állami nyugdíjra építenek. Magyarországon, és Németországban is egyre hosszabb az élettartam, csökken a születésszám, és rengeteg a minimálbéren, vagy Minijob-ban dolgozó ember.

Amikor nyugdíjba megy majd, lecsökken a jövedelme. Kevesebből kell kijönnie hónapról hónapra 20-25 éven keresztül, mint amit addig megszokott.

A demográfiai hullám következtében egyre kevesebb a fiatal, kevesebben termelnek. Csökken a születésszám, a nők később szülnek, és kevesebb gyermeket.

Rengetegen csak minimálbéren vannak bejelentve. Németországban sok a minijobos.

Sokan abban bíznak, hogy majd 65-70 évesen még fognak bírni dolgozni, és lesz is kedvük dolgozni a pihenés helyett. A tendencia azonban azt mutatja, hogy ebben a korban kezdenek előjönni a betegségek, így megnövekszik az orvosi,- és a gyógyszerre fordítandó kiadás.

A lecsökkent jövedelem mellett szeretnének majd továbbra is fenntartani egy autót, meglátogatni az unokákat, és néha elutazni, étkezni (enni, inni), és fenntartani az addig megszokott életszínvonalat.

Aki tisztában van az állami ellátás csökkenő határaival, és látja, hogy a jelenlegi nyugdíjasok helyzete egyre küzdelmesebb, az tudja, hogy ez nem fog működni.

Sokakat aggaszt a szegény, és betegeskedő nyugdíjas kor, és nehézségekkel telinek, és kifejezetten küzdelmesnek látják az idősek helyzetét.

Ön hogy látja ezt?

Úgy gondolja, hogy nyugdíjas korában képes lesz fedezni a jelenlegi életminőségét, és eleget tud majd költeni az egészségére?

Magyarországon nagy a kivándorlás. Azok mennek el, akik dolgozni tudnak, és akik befizetnének az államkasszába. A hiány miatt a nyugdíjkassza folyamatosan deficites, vagyis az államnak ki kell pótolnia a hiányzó összeget. Ezen változtatni kell. Megoldás:

  • a nyugdíjkorhatár emelése 70 évre
  • a nyugdíj ellátás összegének csökkentése

Ez a szomorú valóság.

A nyugdíjrendszer átalakítását nem csak hazai, hanem nemzetközi szinten is megfogalmazták már. Az új rendszer olyan szempontokat is figyelembe fog venni, mint a munka, aktív életmód, és a független életvitel.

Azok a nők, és férfiak, akik eltékozolják az aktív éveiket, és nem dolgoznak, azokra keserves jövő vár. Sok családban a férfiak padlógázzal dolgoznak, míg a nők megkímélik magukat. Vagy fordítva. Ők lesznek azok, akik idős korukra egyedül maradnak, és még nyugdíjuk sem lesz.

Ha egészségügyi probléma merül fel, akkor a rokkantsági nyugdíjellátás mértéke olyan alacsony, hogy abból nem lehet megélni.

Magyarországon bevezették a szülő tartást. Így az állam mentesül a kötelezettség alól, hogy az időskorú, ellátásra szoruló szülőket eltartsa, ha az időseknek gyermekeik vannak.

Fiatal korában senki nem számít arra, hogy egyszer ő, vagy a szülei betegek lesznek. A demencia, a stroke váratlanul érkezhet.

A mai fiataloknak már törvényi kötelességük, hogy beteg szüleiket ápolják. Ha az ágyban fekvő beteg idősek otthonába kényszerül, és nem elég a nyugdíja az ottani költségek fedezetére, akkor a gyermekeknek kell kipótolni az ellátás költségét, kifizetni a különbözetet.

Sokan már most is támogatják a szüleiket. Főleg, ha nekik alacsony a nyugdíjuk.

Ön akarja majd, hogy ha pelenkázásra szorul, és állandó felügyeletre, hogy az Ön gyermekének kelljen fizetnie az ellátási  díjnak a különbözetét, ha a nyugdíja nem lesz elég?

Ha Ön nem fizet, akkor a hiányzó összeg bírósági úton behajtható.

A betegséggel az emberek általában nem kalkulálnak, és sokan azt mondják, hogy majd dolgozni fognak 70 évesen is. 

Sok 70 éves autószerelőt, kőművest, buszvezetőt, vagy fodrászt ismer Ön?

Az az ember, akinek csak a "most" számít, és nem foglalkoztatja, hogy mi lesz a jövőben, és majd arra apellál, hogy a gyermekei fogják eltartani a nyugdíjas éveiben, annak nem tudunk megoldást kínálni, és nem is akarjuk meggyőzni.

Viszont, aki előre gondolkozik, az a saját megtakarításaiból, és a befektetéseiből biztosítani tudja majd magának a boldog, és gondtalan nyugdíjas kort.

Van megoldás!

Németországban a privát nyugdíjelőtakarékosság kínálja azt a lehetőséget, hogy garantált vagyont építsen fel ügyfelünk.

A nyugdíj megtakarítás jellemzői:

  • minimum havi 25 eurótól
  • kiemelkedően magas hozam
  • a havi megtakarítás díja emelhető
  • szabad felhasználású
  • kivehető, díjmentesíthető, megállítható
  • garantált összegű
  • felmondható
  • akár 0 éves kortól babáknak, gyermekeknek

Keressen bizalommal, hívjon most!

Ingyenes tanácsadás, telefonon, Skypon, Whatsapp-on, Viberen!

Balázs Gábor

külkereskedelmi közgazdász

 

Tel: +36/ 30/ 22-99-394

Handy: +49/ 173/ 531-60-38

E-mail: nemetjovedelem@gmail.com

 

Instagram: https://www.instagram.com/nemetjovedelem/

Facebook: https://www.facebook.com/nemetjovedelem/

Facebook: https://www.facebook.com/nemetmagyar2016/

Vissza